Ηλίας Τραμπάκουλος:Κολυμβητήριο στη Θήβα- Κοντεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο

Θυμάμαι τη δεκαετία του ’90 τους δύο Θηβαίους κυβερνητικούς βουλευτές να μαλώνουν για το ποιος μεσολάβησε για να γίνει το κολυμβητήριο στη Θήβα. Κάποιος που δε ζούσε στην πόλη θα θεωρούσε ότι έχει φτιαχτεί και λειτουργεί κιόλας για τους πολίτες.

   Παρόμοιες καταστάσεις ζήσαμε το 2014 όταν υπεγράφη η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου. Μάλιστα, ο Δήμος Θηβαίων το 2013 είχε παραχωρήσει και σχετική έκταση 2,5 στεμμάτων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μηδέν εις το πηλίκο και σε αυτή την εξαγγελία.

    Αρχές του 2019 ο τότε Περιφερειάρχης Στερεάς και σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων εγκρίνει χρηματοδότηση 2.800.000 ευρώ. Αναμένουμε με ανυπομονησία το έργο. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει ούτε 2 χρόνια από το τάξιμο.

     Και ξαφνικά, από μόνο του, δημιουργείται μίνι-κολυμβητήριο στην καρδιά της πόλης. Στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα ένα μικρό κολυμβητήριο δημιουργείται από τα νερά και την τάφρο που χάσκει εδώ και καιρό στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης.

   Τα μικρά γυφτόπουλα δεν έχασαν την ευκαιρία να τσαλαβουτήσουν- χειμώνα καιρό- στα λασπόνερα της αυτοσχέδιας πισίνας. Βρήκα κάπου τις φωτογραφίες και το μυαλό μου, αυτομάτως, έκανε τα παγκάκια βατήρες και τη στέρνα κολυμβητήριο.

Τι σου κάνει το μυαλό και- κυρίως- το στερημένο μυαλό …

   «Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται» και, δυστυχώς, γενιές και γενιές Θηβαίων μεγάλωσαν χωρίς να δουν αυτό το χιλιοταγμένο κολυμβητήριο.

      Υ.Γ. Για την ασφάλεια των πολιτών και τον κίνδυνο που διατρέχει η   παλαιοχριστιανική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης έχουν αναφερθεί , εδώ και καιρό, άλλοι συμπολίτες μας.

Σχετικά